Ексклюзиви
субота, 25 жовтня 2014 22:16

Результати провладних сил будуть скромнішими - експерт

Результати провладних сил будуть скромнішими - експерт

Керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко вважає, що нинішні парламентські вибори характеризувалися великою кількістю брудних технологій. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua

"Це була одна з найбрудніших виборчих кампаній за історію незалежної України, - наголошує експерт. - На виборця лився шквал негативної реклами і чорного піару. Розповсюджувалася маса листівок і газеток без вихідних даних. В останні дні перед голосуванням цим почали грішити не тільки опозиційні, а й провладні партії".

Впала в очі і дуже обережна критика нинішнього уряду й президента з боку Юлії Тимошенко, відзначає політолог.

"Вочевидь, вона сподівається взяти участь у розподілі владних посад, - каже фахівець. - Безумовно, її влаштує позиція прем'єр-міністра нового уряду. Юлія Володимирівна не погодилася на цю посаду під час президентських перегонів, яку Порошенко пропонував їй вустами Луценка. Вона розуміє, що будь-яку посаду треба заслужити, показавши свою політичну вагу під час виборів. У нинішній ситуації — це вершина її бажань".

Також значними були маніпуляції соціологів, вважає експерт.

"Зміни у законі дозволили соціологічним службам публікувати рейтинги партій не за 14 днів, як раніше, а всього за два дні до голосування, - зазначає політолог. - Це призвело до того, що навіть солідні соціологічні фірми оприлюднювали неможливі дані, підвищуючи відсотки провладним силам і занижуючи опозиційним. Вони сподіваються, що вибори минуться і про їхні витівки усі забудуть. Але це вже було неодноразово. Колишній начальник виборчого штабу "Нашої України" Роман Безсмертний навіть придумав неіснуючий термін "ефект перевернутої піраміди". Однак жонглювання рейтингами — річ ганебна. Гадаю, результати провладних сил будуть скромнішими. Можновладці не змогли вчасно розпочати опалювальний сезон, чимало людей замерзають та хворіють", - каже Володимир Бондаренко.

До того ж партія влади запізнилася і з оголошенням коаліційної угоди, яку запропонував Блок Петра Порошенка, додає фахівець: "Зрозуміло, що це суто пропагандистська річ, в останні дні вона не спрацювує".

Зараз ви читаєте новину «Результати провладних сил будуть скромнішими - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути