Ексклюзиви
неділя, 25 листопада 2012 18:29

"Регіонал" вірить, що порушники навиборах будуть покарані, аби іншим не кортіло це повторювати

"Регіонал" вірить, що порушники навиборах будуть покарані, аби іншим не кортіло це повторювати
Володимир Олійник радить опозиції не критикувати суди, а подивитися у дзеркало. Фото: www.radiosvoboda.org

Людей, які роздавали на виборах гроші і подарунки, необхідно притягнути до відповідальності, аби іншим не кортіло це повторювати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Він запевнив, що розслідування з приводу порушень на виборах обов'язково мають бути проведені. Особливо це стосується фактів підкупів виборців.

"Але справа в тому, що є кримінальна і адміністративна відповідальність. Треба провести розслідування, що займе щонайменше два місяці. А далі дуже цікава річ — щодо того, хто підкуповував і став депутатом, треба ставити питання про зняття недоторканності", - наголосив він.

"Регіонал" підкреслив: "Я вважаю, що ми доведемо факти підкупу до логічного завершення. Але є дуже цікава проблема. Справа в тому, що притягувати до відповідальності треба ту особу, яка давала гроші, або подарунки. Як правило, це робиться через треті-четверті руки, бо кандидат сам рідко коли щось роздає. Це ціла піраміда. Тому інколи можуть бути притягнуті ті, які виконали погану, незаконну роботу, але їх таки треба притягувати до відповідальності, щоби іншим було неповадно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тотальний підкуп виборців кидає тінь на саму суть мажоритарки - нардеп

Хоча, на думку Олійника, тут теж є свої нюанси, адже, щоби підтвердити факти порушень, необхідно, аби були свідки, а люди поки не дуже активно свідчать щодо цього.

"Я не бачу українців, які б масово написали, що громадянин такий-то приходив і давав гроші. Так, про це говорять, а от свідчень поки не дають", - наголосив він.

Водночас, парламентар додав: "Парламентські вибори у нас, на жаль, без порушень не відбуваються. Чим ці вибори відрізняються від попередніх, це тим, що більшої гостроти додали кандидати від мажоритарних округів. Бо підкуп — це якраз характерна ознака мажоритарників, партії цим не займаються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проблемних округів" не було — були проблемні вибори

Говорячи про те, що представники опозиції часто критикують судову систему країни і не вірять, що розслідування можуть бути доведені до завершення, Олійник наголосив: "Опозиція повинна також нести відповідальність, бо критика стосується не тільки влади. Це погана річ, коли наші політики скаржаться на те, що у нас такі суди. А ви запитайте тих політиків: "Що ви зробили для того, щоби ці суди були кращі"? А друге питання — чи може таке бути, що народ обирає людей і дає гарних депутатів і такі погані суди. З одного джерела погана і добра вода не тече".

"Тому кидати докір до судів, це все одно, що скаржитися на дзеркало. Врешті-решт, повинні ж були за 20 років всі спільно докласти зусиль, щоби ці суди модернізувати", - наголосив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" вірить, що порушники навиборах будуть покарані, аби іншим не кортіло це повторювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути