Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 14:50

"Регіонал" про бажання союзників в ЄП розірвати стосунки: опозиція обманює "довірливих європейців"

"Регіонал" про бажання союзників в ЄП розірвати стосунки: опозиція обманює "довірливих європейців"
Володимир Олійник вважає, що подібні заяви - лише емоції. Фото: www.party-regions.od.ua

Європейці — люди довірливі і "бютівці" цим користуються, вводячи їх в оману.

Так у коментарі Gazeta.ua "регіонал" Володимир Олійник прокоментував заяву голови фракції соціал-демократів у Європарламенті Ганнеса Свободи про розірвання співпраці з Партією регіонів, якщо в Україні не припиняться переслідування опозиційних політиків.

"Ми повинні мати більш тісний контакт зі своїми колегами, більше роз'яснювати, більше запрошувати в Україну для того, щоб вони могли самі переконатися, наскільки правдиві ці ствердження про однобокість судових рішень, або заангажованість. Проблеми є, але вони були і при попередній владі. У той же час, багато чого зроблено, щоб змінити Україну", - наголосив він.

"Нам просто це серйозний сигнал щодо двох речей. Перше - це більше інформувати своїх колег і прем'єр сказав запрошувати їх і на судові засідання, щоб вони побачили реальність. І друге — це серйозний сигнал, щоб ми пришвидшували темпи щодо реформування тих інститутів, які мають відношення до забезпечення прав і свобод громадян", - підкреслив Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поріднить "регіоналів" з комуністами Китаю

Водночас, "регіонал" нагадав, що Партія регіонів підписала меморандум із європейськими соціал-демократами лише рік-два тому, у той же час як "Батьківщина" товаришує з Європейською народною партією вже багато років: "Цього часу замало, щоб один одного зрозуміти".

Нардеп поскаржився, що опозиціонери, зокрема "Батьківщина", не сумлінно поводяться в ЄП, перебільшуючи і вводячи в оману європейців.

"А європейці — люди довірливі. Наприклад, якщо оголосили голодування, то вони розуміють, що це голодування, а не так — 5-6 днів поголодували і назад вийшли. Якщо опозиція говорить про те, що побили Тимошенко, то європейці вірять, що побили. У них навіть не вкладається в голові, що можна було б у певний спосіб якось імітувати побиття", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські партнери незадоволені "регіоналами" і більше не хочуть з ними співпрацювати

Говорячи про співпрацю ПР і фракцією соціал-демократів в ЄП, нардеп розповів: "Було підписання взаємної угоди. Ми вели розмову про те, що ми будемо більше мати консультацій щодо реформ, які проводимо, обмінюватися досвідом. Ми зустрічалися зі своїми колегами, ми говорили про те, що ми беремо стандарти європейські, але у нас є свій шлях, український. Ми ж не можемо минуле відкинути, вони впливає на сьогодні".

Він додав: "На мій погляд, ми тільки на початку руху. Тому що за рік важко говорити про те, що такі тісні стосунки, як у БЮТу, там не вилазять звідти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів натякнула, що Європарламент їй - не указ

Водночас, "регніонал" переконаний, що заяви про імовірне розірвання угоди — це лише емоції. "Все таки це дещо нагадує заяви про бойкотування Євро-2012: вони були гострі, кілька днів назад усі були в паніці, а тепер все спокійно".

Відповідаючи на запитання, чи були вже офіційні листи чи заяви від соціал-демократів ЄП до керівництва фракції Партії регіонів, Олінйик сказав, що не володіє цією інформацію, але переконаний, що подібні заяви все ж таки були. "Такі звернення не залишаються поза увагою. Думаю, що є і усного характеру із запрошенням до діалогу. У тому числі, ми готові туди виїхати, нехай вони сюди виїжджають. Ми готові бути відкритими максимально", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про бажання союзників в ЄП розірвати стосунки: опозиція обманює "довірливих європейців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути