пʼятниця, 19 вересня 2014 13:42

Реформи Авакова - це ролик на чотири хвилини - Монтян

Реформи Авакова - це ролик на чотири хвилини - Монтян
УНІАН

Оголошені міністром внутрішніх справ реформи міліції є ніщо іншим, як окозамилювання громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала адвокат Тетяна Монтян.

"Нічого, крім перейменування, не відбудеться. Адже лише концепцію, як каже громадськість, переписували перед розглядом в останній момент. З громадськістю ніхто не радився. Всі дивуються, як під такою ганьбою міг підписатися Євген Захаров (голова Правління Української Гельсінської спілки з прав людини - ред.)", - зауважила правознавець.

За словами Монтян, для реалізації озвучених владою реформ немає жодного законопроекту.

"І взагалі, законотворчі роботи заплановані на 2015-16 роки. Це чергова дурилівка і нічого окрім ролика на 4 хвилини 34 секунди Аваков не наробив", - сказала адвокат та додала, що таким чином у міністерстві сподівається, що народ ні в чому не розбирається.

"Народ не розбирається в тому, що справжні реформи - це коли є готові законопроекти. А розказувати це, звичайно, ніхто з великих ретрансляторів не буде. Телеканали будуть розповідати про Авакова, як про великого реформатора", - зазначила правозахисник.

Водночас, за словами правознавця, реформи в міліції треба починати зі скорочень начальників, а не тих, хто "працює на землі".

"Кожному очевидно, що потрібно робити для дійсної реформи в міліції. Та треба катастрофічно зменшити кількість начальників, кількість паперової роботи, збільшити кількість дільничних, які б займалися профілактичною роботою з населенням. Це вам скаже кожен мент, який хоча би рік пропрацював на землі. У нас зазвичай скорочення стосується виключно тих, хто працює на землі. І ніколи не скорочують ніяких начальників. Тому що посаду начальників можна продати", - зазначила адвокат.

Нагадаємо, що вчора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив концепцію реформи відомства. Він заявив, що в Україні з'явиться поліція і зменшиться кількість правоохоронців.Також в рамках реформ обіцяють підпорядкувати МВС прикордонну, міграційну служби, а також службу з надзвичаних ситуацій. Крім того, концепція передбачає лікідацію ГУБОЗу, транспортної, ветеринарної міліції та міліції у справах дітей. Аваков обіцяє позбавити ДАІ можливості видавати водійські посвідчення і техпаспорти.

Зараз ви читаєте новину «Реформи Авакова - це ролик на чотири хвилини - Монтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути