Ексклюзиви
неділя, 11 травня 2014 20:34

"Референдум" не особливо вплине на статус Донецької області - лідер сепаратистів

"Референдум" не особливо вплине на статус Донецької області - лідер сепаратистів

В ході прес-конференції лідер сепаратистів Роман Лягін, що відповідає за підрахунок голосів, заявив, що статус Донецької області не залежить від результатів референдуму і буде визначений пізніше.

Лягін заявив: "Ми хочемо всього лише заявити про наше право на самовизначення. Тобто в статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін".

За його словами референдум проводиться тільки для того, щоб жителі регіону були почуті і отримали можливість самостійно вирішувати свою долю: "Я не сумніваюся, що абсолютна більшість виборців розуміють, за що вони голосують".

Лідер сепаратистів зазначив: "Ми маємо можливість вибирати з безлічі варіантів в майбутньому: можливо, ми залишимося частиною держави Україна, унітарної чи федеративної, можливо, ми станемо частиною Росії. Можливо, ми станемо незалежною державою, або станемо державою в конфедеративних відносинах".

І додав: "Ми боремося за право на самовизначення, яке нам гарантовано 5-ю статтею Конституції України, Європейською хартією про місцеве самоврядування, Конвенцією ООН і незліченною кількістю міжнародних документів". 

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" не особливо вплине на статус Донецької області - лідер сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути