пʼятниця, 03 липня 2015 18:42

Радий жорсткій реакції суспільства на кредитний закон - Порошенко

Радий жорсткій реакції суспільства на кредитний закон - Порошенко

Президент України Петро Порошенко жорстко розкритикував прийняття в четвер Верховною Радою України закону про реструктуризацію валютних кредитів.

"Те, що мене дуже розчарувало і викликало велику стурбованість з приводу майбутнього коаліції і майбутнього парламенту - це вчорашнє голосування про реструктуризацію валютних кредитів. На жаль, ті, хто голосував, я побачив популістів-політиків, які намагаючись сподобатися тій чи іншій частині суспільства, ставлять під загрозу фінансово-банківську систему країни, стабільність економіки, роздаючи нездійсненні обіцянки", - сказав президент в інтерв'ю телеканалу "Україна", що вийшов в ефір у п'ятницю ввечері.

За його словами, не справедливо за рахунок коштів всіх платників податків задовольнити потреби 65 тис. осіб, які не хочуть або не можуть обслуговувати самостійно взяті ними валютні кредити.

"Але чому я радий? Абсолютно відповідальній позиції суспільства. Вчора після цього голосування політики, які очікували отримати оплески суспільства, які думали, що вони сподобаються і всі вийдуть їх вітати квітами, насправді отримали дуже холодний душ ненависті до такого старому типу політиків" , - сказав Порошенко.

Президент додав, що пишається таким суспільством, яке стало більш відповідальним. "Мені дуже прикро, що політики не гідні своїх виборців і свого суспільства", - сказав він.

Разом з тим, він позитивно оцінив призначення на поточному тижні парламентом нового глави СБУ, прийняття закону про національну поліцію і про реформування прокуратури.

"Уже завтра, 4-го липня ми представимо у Києві перший реально працюючий проект щодо патрульної поліції", - сказав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Радий жорсткій реакції суспільства на кредитний закон - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути