Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2014 11:53

Рада скасувала мита на ввезення "оборонки"

Рада скасувала мита на ввезення "оборонки"
Фото: lenta-ua.net

Верховна Рада України внесла зміни до Митного і Податкового кодексів щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення.

За закон №4555а "Про внесення змін до Митного кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення" у вівторок проголосувало 234 народних депутата.

Як пояснив заступник міністра оборони України Петро Мехед, представляючи закон на засіданні парламенту у вівторок, запропоновані урядом зміни дозволять ввозити на митну територію України продукцію оборонного призначення, скоротивши на це витрати.

Разом з тим в ході голосування були враховані поправки, запропоновані народним депутатом фракції "Батьківщина" Сергієм Терьохіним. Він запропонував в Митному кодексі вказати коди груп продукції оборонного призначення, які звільняються від митних зборів, а також скасувати дані мита не на якийсь проміжок часу (особливий період, надзвичайна ситуація, АТО), а скасувати його зовсім.

Крім того, парламент підтримав в цілому закон №4556а-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення".

Як пояснив автор закону Терьохін, вказані зміни передбачають коди груп товарів оборонного призначення, які звільняються від ПДВ. Разом з тим від ПДВ звільняються як імпортні товари оборонного призначення, так і українського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Рада скасувала мита на ввезення "оборонки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути