понеділок, 20 жовтня 2014 13:57

Рада не дала бійцям АТО права голосу на найближчих виборах

Рада не дала бійцям АТО права голосу на найближчих виборах

Верховна Рада не внесла зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.

Депутати навіть не внесли у порядок денний відповідний законопроект Леоніда Ємця №5157-1, хоча парламент повертався до цього питання декілька разів, - про це пише "Українська правда"

Верховна Рада також після низки спроб так і не включила в порядок денний законопроект №5157 – попри те, що його автор Давид Жванія наголошував, що це документ повністю узгоджений із ЦВК, пройшов комітет і, серед іншого, дозволяє зекономити кошти.

Депутатів не влаштовує нібито норма щодо погашення бюлетенів.

Пояснюючи небажання розглядати обидва законопроекти, представники фракції "Батьківщина" заявляли, що хочуть уникнути фальсифікацій.

Аргумент спікера Олександра Турчинова, що законопроекти потрібно внести в порядок денний – і тоді зробити правки, а також погрози оприлюднити прізвища тих депутатів, які не голосують за дозвіл бійцям АТО голосувати в зоні антитерористичної операції, не подіяли.

Зараз ви читаєте новину «Рада не дала бійцям АТО права голосу на найближчих виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути