середа, 22 жовтня 2014 16:01

Спецтема: Парламентські вибори

Путіну начхати на українські вибори — політолог

Путіну начхати на українські вибори — політолог
ria.ru

Росія тисне силою, щоб Сполучені штати пішли на домовленості щодо ціни на нафту.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Олександр Кочетков, коментуючи те, що на Донбас заїхало 500 російських солдат з бронетехнікою.

"Дії Путіна не пов'язані напряму з нашими виборами. Найбільше вони пов'язані з невдалими переговорами в Мілані з точки зору Росії. Справа в тому, що вся Європа була єдиною проти Росії. Офіційно їх аналітика вже називає європейські держави маріонетками Сполучених штатів. Кажуть: нам з ними немає про що розмовляти. Росія сподівалась, що змусять Європу роз'єднатися зі Сполученими штатами щодо українського питання. Цього не відбулось. Тому зараз намагаються продемонструвати власну силу. Робитиме це агресією в Україні та інших країнах Радянського союзу. Вже йде мова про певні провокації в Прибалтиці і Болгарії", - розповів експерт.

Він зазначив, російська армія повернулась до Донбасу, бо розраховує взяти під контроль донецький аеропорт.

"Для Росії — це символічний пункт. Україна його більш, ніж півроку не віддає і має моральну перевагу в цій війні. Цим демонструє мужність, силу і прагнення до перемоги. Бо його мали взяти терористи, але не можуть цього зробити. Полагодивши злітно-посадкову смугу можна швидко доставляти літаком все що завгодно — війська, обладнання, озброєння. І проконтролювати це важче, ніж перетинаючи кордон", - розповів політтехнолог.

Кочетков не пов'язує ескалацію на Донбасі з парламентськими виборами в Україні: "Путіну плювати на те, хто і як в нас буде обраний. Розраховує, що якщо продемонструє силу і, не дай Боже, російські війська будуть під Києвом, то більшість парламентарів перейдуть на сторону Росії. Тому його не цікавлять результати наших виборів".

Експерт зауважив, що така загроза існує: "На виборах балотується щонайменше третина таких, що готові співпрацювати з будь-якою силою".

Зараз ви читаєте новину «Путіну начхати на українські вибори — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути