Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2014 18:19

Путіна лякає НАТО - експерт

Путіна лякає НАТО - експерт
Володимир Путін Фото: espreso.tv

В Кремлі пообіцяли "пропорційно" відреагувати на наближення НАТО до своїх кордонів.

Про це президент РФ Володимир Путін сказав сьогодні на засіданні Ради безпеки Росії. Однак, справжню ціль термінового засідання Радбезу слід шукати поміж рядків. - Розповів в коментарі Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко.

 

За його словами, в котре спрацював принцип російської пропаганди, - показати видиме за дійсне.

"Путін заявив, що прямої військової загрози суверенітету і територіальній цілісності РФ нема. Хоча ніхто Росії і не загрожує. Але ж треба тримати країну в напрузі. Психологічно дуже важливо, щоб зберігався образ ворога. В нинішньому випадку - це Захід. Насамперед, США. Тому треба всіляко демонструвати, що Путін контролює ситуацію і ніхто не розслабляється", - вважає Фесенко.

Зокрема, переконаний експерт, повістка дня була зовсім іншою. "На Радбезі оцінювали як протистояти посиленню економічного та політичного впливу Заходу на РФ. Можливо, обговорювали той факт, що світ не сприймає російські версії падіння малазійського "Боїнга" на Донбасі. Тому шукають варіанти, як діяти далі. Зокрема, яким чином уникнути ще гострішого конфлікту із Заходом. Паралельно могли розглядати варіанти підтримки терористів на Донбасі, аби не допустити їхньої повної поразки", - розповів політолог.

Росіяни й досі змагаються з НАТО, граються в геополітичне протистояння.

"Особисто для Путіна тема НАТО залишається лякалкою. Для нього образ радянської імперії актуальний. Примари минуло впливають на свідомість президента РФ. Москва всіляко намагатиметься чинити на Україну психологічний тиск. Паралельно хотітиме уникнути конфлікту із Заходом. Можуть розглядатись такі варіанти, як точкові удари по українських військах. Не залежно, хто де засідає, російські війська як були на кордоні, так там найближчим часом і залишаться", - вважає Фесенко.

Росія, стверджує він, так легко не здасть Донбас. Вона й надалі сприятиме терористам. Тому для українського уряду завдання номер один - якомога швидше знищити бойовиків та не допустити провокації з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «Путіна лякає НАТО - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути