вівторок, 22 липня 2014 01:37

Путін видав себе недоречним мовчанням - Пауер

Путін видав себе недоречним мовчанням - Пауер
news.bigmir.net

Незважаючи на трагедію з літаком, яка звернула увагу всього світу на російську агресію проти України, РФ досі не закликала підтримуваних нею бойовиків скласти зброю і припинити насильство.

На цьому акцентувала увагу Ради Безпеки ООН під час засідання в понеділок постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми засуджуємо дії сепаратистів, які контролюють територію катастрофи авіалайнера... Але ми так і не почули подібного від Росії, яка гучно виступає з інших питань", - зазначила Пауер.

Російські посадовці активно заявляють, що за цією трагедією стояла Україна, підкреслила вона. "Так, нещодавно РФ звинуватила українських авіадиспетчерів, що вони сприяли авіакатастрофі, а не ті злочинці, які збили літак", - сказала представник США.

Вона підкреслила, що "якби Росія знала достеменно про причетність України, президент Путін, звісно ж, сказав би сепаратистам, багато з яких представляють Росію, відкрити доступ і залишити недоторканим місце трагедії".

Однак, зазначила Пауер, в Москві зберігають мовчання, і "тільки лише сьогодні вранці, в день засідання Ради Безпеки ООН з цієї проблеми, президент Путін, нарешті, виступив із закликом забезпечити безпеку міжнародних експертів".

Проте - і це критично важливо - Путін як і раніше не звернувся із закликом до сепаратистів, які погрожували цим експертам і щодо яких він має величезний вплив. "Мовчанка Росії з четверга надсилає сигнал проросійським угрупованням про підтримку з її боку. Крім цього сигналу, Росія постачає їм важке озброєння і збирає свої війська на кордоні з Україною", - сказала Пауер.

Вона зазначила, що прийнята резолюція - добрий знак, однак при цьому не треба бути наївним. "Якщо Росія не буде частиною рішення, вона буде частиною проблеми", - підсумувала постпред США при ООН.

Зараз ви читаєте новину «Путін видав себе недоречним мовчанням - Пауер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути