середа, 20 серпня 2014 10:35

Путін шукає вихід зі свого капкану - експерт

Путін шукає вихід зі свого капкану - експерт
Фото: www.svoboda.org

Візит німецького канцлера Ангели Меркель до Києва є демонстрацією солідарності із Україною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Не дарма міністр закордонних справ Клімкін натякнув, що цей приїзд принесе певні позитивні сюрпризи Україні. Йдеться про 12 мільярдів допомоги з боку Євросоюзу. Бо досі ніяких дій в цьому напрямку не було зроблено. Якщо нам виділять цю фінансову допомогу, це означатиме, що ЄС готовий брати на себе відповідальність за долю України. Якщо матимемо лише моральну підтримку, й цьому порадіємо. Бо це перший візит керівника держави-засновника Євросоюзу після президентських виборів", - зазначив він.

Експерт називає важливим те, що приїзд німецького канцлера відбудеться напередодні тристоронньої зустрічі в Мінську. "Росії немає, що запропонувати Євросоюзу та Україні на цих переговорах. Це дуже сумно, бо відмовчування буде заводити ситуацію у безвихідь", - зауважив Цибулько.

"Путін поки тримає театральну паузу. З кожним днем це наштовхує на думку, що йде істеричний пошук виходу із того капкану, в який він потрапив. Поки його не знайшли. Російська еліта розраховує, що ситуація вирішиться, як вони люблять казати, "на авось". Збитий малазійський літак став для них повною несподіванкою. Він зламав всі їхні сценарії. Тому сподіваються, що раз проти них життя розіграло таку ситуацію, то має розвернутися й на їхню користь", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін шукає вихід зі свого капкану - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути