Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 08:25

Путін шантажує Європу і США — політолог

Путін шантажує Європу і США — політолог
Фото: pikabu.ru

Європейці розуміють під федералізацією надання більших повноважень на місцях, в першу чергу економічних. І в цьому немає нічого поганого. Ми це називаємо децентралізацією.

Таку думку Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков, коментуючи слова голови Європейської ради Ромпея про необхідність децентралізації (або федералізації) України.

"Питання децентралізації України давно назріле. І воно стосується не лише Донбасу, а й інших областей. Бо в нас усі гроші забираються в центр. Там розподіляються і відправляються знову в регіони, але вже в іншому вигляді - так як вважає центр. І це є зашморгом для вільного розвитку регіонів. Так не повинно бути. Саме так децентралізацію розуміємо ми і Європа", - пояснив експерт.

Проте, на думку політолога, Путін розуміє федералізацію України по-іншому.

"Він розуміє, що на Донбасі буде створено анклав, який Україна зараз відбудовуватиме, а потім утримуватиме. Але цей анклав буде підкорятися Москві. І в будь-який час Кремль може дати команду не погодитися з чимось. Наприклад, з приєднанням України до ЄС. І Донбас матиме право заблокувати таке рішення України. Тобто, 7 відсотків території диктуватиме, за задумом Путіна, зовнішній і внутрішній курс України. Проте на це ніхто не погодиться", - переконаний Кочетков.

Він вважає, що Путін постійно тисне на Захід вдаючись до шантажу.

"Росія в особі Путіна постійно каже, якщо не буде так як ми хочемо, то проблеми в Україні будуть нарощуватися. І відповідно у Європі. Зокрема, це стосуватиметься поставок газу. Крім того, якщо будуть проблеми в Україні, то Європа змушена буде фінансово нас підтримувати. Таким чином Путін шантажує Європу і США", - пояснив Кочетков.

Нагадаємо, що сьогодні голова Європейської ради Ромпей заявив, що для вирішення ситуації на Донбасі, потрібне комплексне рішення для України. Щоб це була децентралізована (або федералізована) держава.

Раніше за федералізацію України висловлювався міністр економіки Німеччини, лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Габріель. Зокрема, він висловився за "розумну концепцію федералізації" України.

Зараз ви читаєте новину «Путін шантажує Європу і США — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути