понеділок, 20 жовтня 2014 13:08

Путін пробував вербувати Порошенка - політолог

Путін пробував вербувати Порошенка - політолог
Фото: korrespondent.net

Україна погодилася на газову ціну у 385 доларів через тиск з боку Євросоюзу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Треба розуміти, що на Порошенка чинить тиск Євросоюз, який може опинитися в дуже складній ситуації через газові суперечки Росії та України. ЄС у цьому не зацікавлений. Він тиснутиме на Україну, щоб вона якось домовлялася з Росією аби не залишитися взимку без газу", - сказав політолог.

Він вважає, що на міланському саміті Україна нічого не досягла, проте й не втратила.

"Україні вдалося не програти цей саміт. Це головний наш здобуток. Сторони залишилися на своїх позиціях. Те, на що міг спромогтися Путін — це газ в обмін на Яценюка. Певні кроки зрушили щодо газового питання, але до конкретики ще дуже далеко. Хоча це дає надію, що ми не залишимося без газу цієї зими. По -друге, нічого не вдалося вирішити з приводу Донбасу. Зрозуміло, що Путін намагатиметься продовжувати наступ і до миру ще дуже далеко", - сказав Золотарьов.

Коментуючи три зустріч Порошенка з Путіним Золотарьов, не виключив, що російський президент намагався вербувати українського колегу. Проте, на думку політолога, це навряд чи вдалося.

"Володимир Володимирович, як справжній спецслужбіст, намагався домовитися з Порошенком, як то кажуть, вербувати. Газ завжди був президентським бізнесом в Україні. Проте, думаю, що мова йшла не тільки про Донбас і газ. А й про ширше коло питань. Швидше за все, вони не домовилися", - сказав експерт.

Нагадаємо, що впродовж 16-17 жовтня в Італії тривав 10-й саміт форуму "Азія-Європа", у якому взяли участь, зокрема, президент Петро Порошенко та його російський колега Володимир Путін. За результатами саміту сторони домовилися, що Україна сплачуватиме 385 дол. за тисячу кубометрів російського газу до 31 березня наступного року.

"Наша спільна з ЄС пропозиція полягала в тому, щоб платити 325 дол. влітку, 385 дол. - взимку. Росіяни хотіли, щоб ми платили 385 дол. цілий рік", - зазначив Порошенко.

Путін у Мілані тричі мав розмову з Порошенком. Двічі - за участі європейських представників. Втретє зустріч була у форматі тет-а-тет.

Зараз ви читаєте новину «Путін пробував вербувати Порошенка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути