Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2014 13:32

Путін поклав око на всю Україну - Кваснєвський

Путін поклав око на всю Україну - Кваснєвський
Фото: nbnews.com.ua

Росія намагається використати соціальні негаразди в Україні. Проте Кремль недооцінює, наскільки останнім часом зміцніла в українцях воля до суверенітету і незалежності країни.

Про це заявив екс-президент Польщі Александер Кваснєвський в інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza, пише "Укрінформ".

"Путін помиляється. Те, що він робить за останні місяці, сильно зміцнило в українцях дух суверенності і незалежності. Багато українців, зокрема і російськомовних, відчуло себе приниженими. Росія недооцінила те, наскільки суверенітет України може мати велику цінність для значної частини українського суспільства і покрити усі складнощі, з якими стикається суспільство", - підкреслив Кваснєвський.

Екс-президент Польщі вважає, що Путін і надалі намагатиметься дестабілізувати Україну, свідченням чого є антизахідний виступ президента РФ під час Валдайської конференції, а також декларація Кремля про готовність визнати вибори у так званих "ДНР" та "ЛНР". "А це було б зривом Мінських домовленостей", - констатував політик.

Кваснєвський підкреслив, що метою Путіна є відбудова російської імперії і намагання стати одним із найбільш впливових гравців у глобальній політиці. "Для цього йому потрібна вся Україна", - зазначив колишній президент Польщі.

За його словами, Путін вважає ЄС слабким через економічну кризу, відсутність чіткого лідерства і втрату ціннісних орієнтирів. "Путін вважає, що ми займаємося більше гендерною політикою, ніж будуванням своєї глобальної позиції. А Путін має час - чотири роки в цій каденції, та шість - у наступній", - констатує він.

У зв'язку з цим, як наголошує Кваснєвський, Захід має допомогти Україні. "Новий український уряд має отримати допомогу з боку міжнародних інституцій, таких, як МВФ, Світовий Банк, європейських інституцій, ноу-хау. З іншого боку, необхідними є дії щодо гальмування Росії: санкції мають утримуватися, потрібно також шукати вирішення проблеми сходу України, для чого необхідним є діалог із Росією", - підкреслив Кваснєвський.

За його словами, це буде одним з основних завдань майбутнього президента Європейської ради Дональда Туска.

Кваснєвський також переконаний, що Польща має бути більш активною у справі України, а переговори щодо вирішення українсько-російської кризи мають відбуватися у форматі "Веймарського трикутника" (Німеччина, Франція і Польща - ред.).

Зараз ви читаєте новину «Путін поклав око на всю Україну - Кваснєвський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути