понеділок, 17 листопада 2014 13:55

Путін не очікував, що Захід так серйозно вступиться за Україну - політолог

Путін не очікував, що Захід так серйозно вступиться за Україну - політолог
Фото: ru.tsn.ua

 На саміті в Австралії Володимир Путін опинився в ізоляції. Йому дали зрозуміти, що така позиція світових лідерів щодо Росії надовго.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олександр Палій.

"Путін збагнув, що зробити чергову атаку на Донбасі, а потім відігратися у нього вже не вийде. Критика у Брісбені може заохотити його до заморожування ситуації - до реальної роботи щодо лінії розподілу, щодо відведення важких озброєнь. Повністю відступити - здати ЛНР і ДНР — Путін не може. Зараз ці республіки для Росії як валіза без ручки — викинути шкода, а нести — важко", - вважає експерт .

На його думку, Путін не очікував на такий прохолодний прийом на саміті Великої двадцятки.

"Він взагалі не очікував, що за Україну так серйозно вступляться. Йому здавалося, що Захід серйозно зав'язаний на грошах. Мовляв, вони маму рідну продадуть, не те що Україну. Проте прорахувався. Крім того, на Заході дуже чутливі до загроз свободі. Європейці зрозуміли , що загроза українській свободі, це загроза і їхній свободі. Виявилося, що для Заходу принципи важать більше, ніж гроші. Це неприємне відчуття для російського керівництва", - зауважив Палій.

Нагадаємо, Путін втік з саміту G20, так і не дочекавшись його завершення. Пояснив це бажанням поспати.

Водночас, на дводенному саміті критикували дії Путіна щодо України президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Австралії Тоні Ебботт, прем'єр Великобританії Девід Кемерон. А прем'єр Канади Стівен Харпер сказав Путіну "забиратися з України".

Зараз ви читаєте новину «Путін не очікував, що Захід так серйозно вступиться за Україну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути