Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2015 08:36

Путін націлився захопити всю Україну - чеський політик

Путін націлився захопити всю Україну - чеський політик
Фото: uainfo.org

У Чехії відомий політик, колишній міністр закордонних справ, голова нині опозиційної правоцентристської партії TOP-09 Карел Шварценберг заявляє, що президент Росії Володимир Путін бачить ціллю всю Україну, а не тільки Донбас.

На думку Шварценберга, Путіна не зупинять Мінські домовленості, і лише питання часу, коли проросійські сепаратисти на Донбасі рушать на Маріуполь.

"Адже Путін не дурень. Він не втягується в такий великий конфлікт, який негативно впливає на економічний розвиток та ізолює Росію, заради застарілої промисловості Донецька чи кількох українських сіл", - зазначив чеський політик.

"І тому будуть нові переговори, буде "Мінськ-3", "Мінськ-4", "Мінськ-5" і "Мінськ-6", поки лінія розмежування не буде відповідати польсько-українському кордону, принаймні тоді настане на хвилину спокій, але тільки на хвилину. Так буде вирішено питання з Україною", - вважає він.

На думку Шварценберга, довгострокова мета Путіна - це відновлення російської імперії.

На президентських виборах у Чехії 2013 Карел Шварценберг програв нинішньому президенту Мілошу Земану, який має проросійські погляди.

Зараз ви читаєте новину «Путін націлився захопити всю Україну - чеський політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути