пʼятниця, 23 жовтня 2015 17:56

Путін на "Валдаї" показав, як сильно боїться США - експерт

Путін на "Валдаї" показав, як сильно боїться США - експерт

Виступ Путіна на "Валдаї" свідчить про одне - режим продовжує жити у своєму світі фантазій та фобій. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів експерт з міжнародних відносин Тарас Загородній.

"Путін своєю промовою показав, що не збирається "здавати" президента Сирії Башара Асада, - каже політолог. - Попри те, що весь світ виступає за відставку сирійського лідера. Також його перелякало те, що американці провели випробування протиракетної оборони морського базування у Європі. Нині в РФ розуміють, що ядерний шантаж Європи та США сходить на нівець. Саме шантаж завжди був єдиним козирем Росії. Та американці засвідчили, що й далі нарощуватимуть захист Європи. Таким чином ядерна зброя РФ перетворюється на купу металобрухту. Через це Москва сильно нервує. Це її найбільший страх. Військова та економічна міць Заходу нівелює місце Росії у світі".

За його словами, ще на Генасамблеї ООН Москва намагалась "протиснути" думку про те, що Сирія - основа для співпраці Росії зі США і Європою.

"Захід показав, що не співпрацюватиме з Росією і їй не вірить, - веде далі експерт. - Адже вона вкотре його обдурила. Зокрема, коли почала бомбардувати прозахідні сили опору в Сирії, а не ІДІЛ".

"Не зважаючи на те, що Путін не згадував про Україну, вона залишається центральною в списку зовнішньополітичних пріоритетів Росії. Якщо нам вдасться побудувати хоч щось подібне до правової держави - це буде кінець путінському режиму. Без України відновити свою імперію не зможуть. Тому російська дипломатія спрямовані на те, аби продовжити дію мінських домовленостей мінімум на рік. Мета - виснажувати Україну", - підсумував Загородній.

Нагадаємо, 22 жовтня в російському місті Сочі пройшла дванадцята зустріч дискусійного клубу "Валдай". Президент Росії Володимир Путін виступив з промовою, де згадав про конфлікт із США, боротьбу Росії із всесвітнім тероризмом та "санкційні війни" з боку Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Путін на "Валдаї" показав, як сильно боїться США - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути