Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 10:12

Путін може створити катастрофу - Аваков

ЄС отримає величезну кількість біженців у разі посилення агресії Росії проти України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

Автор: @MelnykAndrij
 

"Якщо Путін далі загострюватиме свою агресію та вживатиме спроби вирішити питання військовим шляхом, наслідки будуть катастрофічними. Це буде катастрофа для України. Буде величезна кількість жертв, Україна може втратити державність та незалежність. Але наслідки будуть катастрофічними і для Росії. Я не впевнений, чи витримає режим Путіна можливі десятки тисяч власних жертв", - заявив міністр.

Якщо дійде до війни на винищення проти України, ЄС може отримати на своєму кордоні "велику територію з озброєним до зубів російським маріонетковим режимом та надзвичайну кількість біженців", попередив він.

За словами Авакова, європейські уряди "перебувають у світі ілюзій". Натомість є країни, які розуміють проблему.

"Польща розуміє це дуже добре, і також балтійські країни, оскільки вони будуть наступними, якщо ми не зупинимо цей розвиток подій. Для нас важливо, щоб інші країни ЄС також зрозуміли це, перш ніж дійде до загострення ситуації", - зауважив міністр.

З президентом РФ слід вести переговори та домовлятися. Але слід чинити тиск, вважає Аваков.

"Путіну не можна довіряти. Не можна покладатися на добру волю царя", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повний крах Московії застане ще наше покоління" - нардеп

На запитання: "Трампу також не можна довіряти? Чи схожий у цьому новий президент США на російського?" міністр відповів: "Я не знаю пана Трампа, не можу прогнозувати його рішення. Але Путіна ми знаємо добре. Шпіон, кадебіст, людина без принципів, з кров'ю на руках. Трампа ми знаємо як бізнесмена. Але ще не знаємо його як політика".

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Путін може створити катастрофу - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути