Ексклюзиви
субота, 23 серпня 2014 09:25

Путін йтиме доти, доки його не зупинять — експерт

Путін йтиме доти, доки його не зупинять — експерт

Президент Російської Федерації Володимир Путін не відмовляється від намірів взяти під контроль всю територію України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог "Першої рейтингової системи" Михайло Басараб.

"Планує цього досягти через безлад в кількох східних областях. Його плани зрозумілі не тільки нашому керівництву, а й керівникам західних держав. Це Путін продемонстрував проривом гуманітарного конвою на нашу територію. Він намацує, пробує знайти межу дозволеного — наскільки західні союзники готові пробачити Путіну витівки. Якщо готові проковтнути прорив конвою — піде далі. Якщо ні — Путін спробує переграти ситуацію, переструктурувати. Зовнішня політика й будується сьогодні на тому, що Путін постійно підсовує нові й нові провокації. Ситуація з конвоєм — яскравий приклад", - зазначив політолог.

На його думку, плани Путіна — користуючись острахом західних держав, намагатися відвоювати собі якнайкращі можливості впливати на Україну.

"Тому жодних поступок з боку Путіна не буде. Можуть бути тактичні маневри. Путін йтиме доти, доки його не зупинять. Пом'якшення його позиції на переговорах у Білорусі з Порошенком 26 серпня ми не побачимо. Не буде ніяких поступок", - зауважив Басараб.

Путіну не потрібна "Новоросія", вважає він.

"Російському президентові треба, щоб Донбас був з автономним статусом з особливими преференціями. Заяви про "Новоросію" - ширма, якою прикривають безлад на Донбасі. Путін не вимагатиме визнання "Новоросії", хіба це буде тактичним маневром в переговорах, а не стратегічною метою. Наполягатиме, аби Україна переглянула свою Конституцію, в якій би було враховано особливий статус Донецької та Луганської областей, з особливими культурними, бюджетними, політичними правами. Це будуть такі собі неконтрольовані Києвом території. Тому 26 серпня з Мінська сторони роз'їдуться або ні з чим, або у виграшному становищі з переговорів вийде Путін", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін йтиме доти, доки його не зупинять — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути