Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2014 14:46

Путін імітує діалог, щоб зняти санкції - експерт

Путін імітує діалог, щоб зняти санкції - експерт
Фото: www.mn.ru

 

Президент Петро Порошенко не надто оптимістично налаштований по результатах зустрічі в Мілані. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Це означає, що не відбувся прорив, на який розраховувала Україна. Зараз Путін імітує діалог для того, щоб зняти санкції Заходу та зменшити тиск на Росію. В цей час його маріонетки на Донбасі, зокрема Захарченко говорить про те, що він буде відвойовувати у України решту Донецької та Луганської областей. Все це робиться із подачі російського президента - тут не повинно бути ніяких ілюзій", - зазначив він.

За словами експерта, Україна має готуватися до жорсткого протистояння із Росією. "Фактично йдеться про війну. Тому треба закликати Євросоюз та США посилити санкції та розвивати співробітництво із нами. Новий виток війни може розпочатися коли завгодно. Це може статися навіть до парламентських виборів, щоб зірвати їх - вплинути на результат та похитнути позиції влади", - наголосив Палій.

Він вважає, що Порошенко, їдучи на зустріч в Мілан, розраховував на солідарність. "Зараз ми бачимо, що Європа цілісна в нашому питанні. Путіну не вдалося вбити клин у наші відносини. Навіть Італія говорить про те, що треба встановлювати контроль за нашим кордоном. Вона готова брати участь в цьому. Хоча раніше займала більш м'яку позицію. Ця ситуація для Путіна не є сприятливою. Він відрізняється від Гітлера тим, що тому вдалося розділити Європу ,а у президента Росії це не виходить", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін імітує діалог, щоб зняти санкції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути