Ексклюзиви
неділя, 31 серпня 2014 15:10

Путін хоче заграбастати індустріальний потенціал України — експерт

Путін хоче заграбастати індустріальний потенціал України — експерт
фото: www.bukinfo.com.ua

Російський президент Володимир Путін хоче забрати в України індустріальний потенціал. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Шахти потрібні Путіну менш за все. Він хотів Харків із військово-промисловим комплексом, Одесу з портами, Дніпропетровськ – із Південмашем. Україну треба зберегти в нинішніх кордонах, бо шматками ми нікому не потрібні", - зазначив він.

За його словами, Путін чекає, що Україна оголосить війну.

"Тоді зможе ввести війська на Донеччину й Луганщину. У разі війни треба розривати всі стосунки – дипломатичні, економічні, торгові. Нам не треба оголошувати воєнний стан. Бо він означає владу військових. У політичній еліті зараз є дві партії. Перша – довгої війни з Росією. Це Турчинов, Аваков, Яценюк, і окремо Коломойський, який хоче автономію Дніпропетровська. Друга – швидкої переможної операції. Це – Порошенко. Бо відповідальність за реформи і країну лежить не на уряді, не дивлячись на Конституцію, а на президентові. Курс гривні падає, завтра не буде газу, гарячої води, зарплат, по країні їздитимуть мільйони переселенців. Україна – розбалансована, її треба перезібрати. Для цього потрібен мир", - зауважив Карасьов.

Він вважає, що ще однією великою проблемою буде повернення лояльності людей із Донбасу до київського центру.

"Треба створювати нового дончанина та луганянина. Потрібно з них робити українців. Там повинен з'явитися новий політичний суб'єкт – місцева влада, патріотично налаштовані держслужбовці, вчителі. На Майдані народилася українська ідентичність. А на Донбасі вона досі переважно – радянська. Раніше країну можна було утримати чотирма-п'ятьма олігархічними сім'ями. Казали: це – наша територія, ми з неї викачуємо гроші. Зараз олігархи так чинити не можуть, бо суспільство почало рухатися", - додав Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче заграбастати індустріальний потенціал України — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути