Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 10:24

Путін хоче посадити Україну на гачок - російський економіст

Путін хоче посадити Україну на гачок - російський економіст
Reuters

Кремль хоче посадити Україну "на гачок".

Про це "Апострофу" сказав російський економіст Владислав Іноземцев.

"Вся політика Росії, навіть не путінська, а в цілому після розпаду Радянського Союзу, полягала у тому, щоб де-небудь напаскудити і залишити у такому стані. Було, наприклад, Придністров'я, яким мали намір зруйнувати молдавську державність. Придністров'я виявилося непотрібним Росії, але і возз'єднати Молдову вони також не хотіли, оскільки це полегшило б шлях Кишинева в Європу. Та ж ситуація була в Грузії. Зараз настала черга України. Москві не потрібен Донбас, їй не потрібна сильна Україна. Кремль зацікавлений у тому, щоб забезпечити Києву постійні проблеми. Щоб Україна не могла піти в ЄС і НАТО з огляду на територіальний конфлікт. Щоб так звані ДНР і ЛНР проводили лінію Москви у Верховній Раді і так далі. Це гачок, на якому повинна сидіти Україна", - сказав він.

За словами експерта, поки на Донбасі триватиме війна, в країні буде корупція.

"Поки Україна воює на Донбасі - при всій повазі до героїв, які там загинули, - це буде вічним стимулом для корупції і бюрократії. У порівнянні з війною, боротьба з корупцією та економічні реформи відходять на другий план. Воююча країна ніколи не реформується. І Україна буде такою до того часу, поки ви не вирішите цю проблему. А Путін зацікавлений у тому, щоб ви ніколи цього не вирішили", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче посадити Україну на гачок - російський економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути