середа, 20 серпня 2014 18:09

Путін грає на патріотизмі, поки санкції знищують економіку РФ

Путін грає на патріотизмі, поки санкції знищують економіку РФ
Фото: google.com.ua

Президент Росії Володимир Путін відволікає увагу росіян від економічних проблем в країні через санкції Заходу з допомогою патріотизму.

Про це сьогодні пише Bloomberg. Рейтинг Путіна вже виріст вище 80%. А в цей час в Росії зросли ціни на продукти харчування, продаж автомобілів припинилися, а туристичні фірми одна за одною почали банкрутувати.

До агресії Росії проти України щорічне зростання економіки Росії становило 7%. Однак зараз прогноз постійно падає. За останніми аналізами, зростання ВВП становитиме лише 0,5%.

"Політика, схоже, стала більш пріоритетною, ніж економіка, яка відійшла на другий план. Більшість росіян, здається, готові пожертвувати власним економічним добробутом, якщо це послужить якійсь великій меті", - пояснив головний економіст Citigroup Іван Чакаров.

З його думкою згоден керівник IT-проектів в Москві Сергій Цибизов.

"Таке враження, що росіянам дали коржика, і вони задоволені, хоча насправді потребують хліба і тарілку супу", - сказав бізнесмен.

Видання нагадує, що ще два роки тому проти влади Путіна в Москві прокотилися масштабні акції протесту. Однак, влаштувавши кризу в Україні, він відкинув навіть пам'ять невдоволення в російському суспільстві.

Анексія Криму і агресія проти України викликали велику хвилю патріотизму в Росії. Незважаючи на економічні проблеми в країні, згідно з даними Левада-центру, кількість людей, у яких є прапор Росії, тільки в липні зросла на 39%.

"Росіяни люблять сильних лідерів і Путін зараз здається їм саме таким, оскільки він кинув виклик Заходу", - пояснив Чакаров.

В цей же час, незважаючи на патріотизм, кишені росіян значно спорожніли. Наприклад, продаж ноутбуків за останній квартал в Росії скоротилися на 33%. Росіяни стали значно менше подорожувати. Російський рубль та цінні папери серйозно подешевшали.

"Психологічно росіяни переживають нинішню криза дуже позитивно. Однак більш широкі можливі наслідки цього пов'язані з тим, що вони не правильно сприймають те, що відбувається насправді", - сказав екс-міністр економіки Росії Михайло Дмитрієв.

Економіка Росії дуже страждає від санкцій Заходу і обмеження, що Путін ввів у відповідь. Зокрема фермерам Росії треба роки, щоб замінити імпорт з Заходу. Тим часом Євросоюз назвав умови скасування санкцій проти Росії.

 

Зараз ви читаєте новину «Путін грає на патріотизмі, поки санкції знищують економіку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути