пʼятниця, 22 серпня 2014 12:26

Путін готовий домовлятися, він має три альтернативи - Аслунд про грядущі переговори у Мінську

Путін готовий домовлятися, він має три альтернативи - Аслунд про грядущі переговори у Мінську
Фото: ntv.ru

Відомий шведський економіст Андерс Аслунд вважає, що Путін має три варіанти для подальших дій. Він готовий домовлятися про мир у рамках переговорів 26 серпня у Мінську за участю преставників ЄС, України і Митного союзу.

Таку думку він висловив виданню "Гордон".

"Я думаю, що Путін у Мінську готовий домовитися. Ми бачимо, що у нього є три альтернативи. Перша - це російська анексія території Донбасу, але ясно, що цього не буде, після того, що прибрали Бородая, Гіркіна і Безлера (колишній "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Бородай, колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) і польовий командир Ігор Безлер. - Ред.). Друга альтернатива - це українські так звані лідери як Захарченко (новий "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко. - Ред.), які залишаються загубленими і самотніми. Путін може заявити, що це повністю українська справа і Росія до неї відношення не має. Це його найбільш ймовірна лінія поведінки. І третя альтернатива - це сценарій Придністров'я і для цього з ПМР (Придністровської молдавської республіки - Ред.) на Донбас прибула група з 40 осіб на чолі з генерал-лейтенантом Антюфеева, але думаю, що Путін їх звідти прибере. Придністров'ям Путін лякатиме, але це нереально, оскільки справжньої підтримки у населення немає", - каже Аслунд.

Економіст вважає, що зустріч у Мінську може стати важливою подією. "У той же час Путін буде пробувати щось отримати, але що саме я не розумію", - він каже.

Аслунд прогнозує, що на переговорах у Мінську, можливо, вдасться укласти перемир'я.

"Після Мінська припинення вогню цілком ймовірно, тим більше, що на цій зустрічі буде три комісара ЄС. Крім того, враховуючи склад учасників від ЄС, Європа сподівається на позитивні зрушення в газовому питанні", - заявив Аслунд.

"У Порошенка дуже сильна позиція і він може наполягати на тому, щоб бойовики йшли і здавалися", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий домовлятися, він має три альтернативи - Аслунд про грядущі переговори у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути