пʼятниця, 30 січня 2015 12:52

Путін активізується на фронті для послаблення санкцій - політолог

Путін активізується на фронті для послаблення санкцій - політолог
Фото: real-vin.com

На засідання тристоронньої контактної групи в Мінську представники "ДНР" та "ЛНР" поводитимуться так, як їм скажуть в Кремлі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

За його словами, вони будуть нахабними, бо відчувають значно потужнішу підтримку з боку Росії.

Експерт наголосив, що зараз президент Росії Володимир Путін в черговий раз активізував своє європейське лобі. "Бачимо це по позиції греків та кулуарних розмовах в ПАРЄ. Поки це не дуже спрацьовує. Але він все робитиме, використовуючи й такі "козирі", щоб відстоювати свою позицію. Плюс, активізується на фронті. Він думає, що ці два чинники дадуть йому можливість послабити санкції та вийти в більш-менш нормальне русло діалогу. Контактна група матиме саме такий порядок денний. Будуть наполягати на спеціальному статусі територій у Донецькій та Луганській областях", - наголосив політолог.

Чорнозуб нагадав, що у Європі загальмували питання посилення санкцій проти Росії. "Вже пішли дискусії про те, що потрібно в цьому питанні зупинятися та відкатувати назад. Це є певною тактичною перемогою Путіна. Якщо наші європейські перемовники не зможуть це зламати, просування не буде. Росія відмовилася від співпраці з ПАРЄ. У її політичному середовищі почалися розмови про невизнання рішень Європейського суду з прав людини. На жаль, нічого доброго поки не буде", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Путін активізується на фронті для послаблення санкцій - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути