Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2014 12:27

Проводити ротації в Генштабі ніхто не пробував — Тимчук

Проводити ротації в Генштабі ніхто не пробував — Тимчук
alfanews.com.ua

Керівництво Генштабу потрібно змінювати.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів координатор військової ради "Народного фронту" Дмитро Тимчук, коментуючи заяву радника президента Юрія Бірюкова про те, що немає на кого змінювати керівників Генштабу.

"Таке враження, що в нас в країні два генерала — один захворів, а другий себе дискредитував. І країна стоїть перед питаннями, а де ж брати третього генерала? Справа в тому, що ніхто не пробував проводити ротації. Тому що всі органи військового управління працюють за режимом мирного часу і за гласним законом, щоб зняти генерала потрібно, щоб він себе дискредитував", - розповів Тимчук.

"Коли говорю, що не варто боятися усувати генералів з посад, то мені заперечують, мовляв, нова людину буде не "в темі". Це абсолютно не так. Якщо командир батальйону чи бригади не спроможний ефективно виконувати свої обов'язки, то є начальник штабу батальйону, заступник командира бригади. Ці люди в курсі справи. Не гірші за командира за професійністю. За деяких умов, навіть можна брати командирів, які стоять ще нижче. Наприклад, командира бригади замінити командиром першого батальйону, який показав професійну спроможність", - підкреслив експерт.

Тимчук назвав подібні заяви щодо керівництва Генштабу відмовками.

"Придумали відмовку, що якщо когось зняти, то вся система зрушиться. Ми не побачили за півроку зрушень. Якщо проводимо успішну операцію, то на цій ділянці фронту перевищує кількість техніки, озброєння і військовослужбовців. Нам складають картину, що одна людина все знає і вміє, а решта незрозуміло чим займається. Якщо кажуть, що немає заміни на посаду керівника АТО, начальника Генштабу, тоді що інші роблять? Тоді треба ставити питання про профпридатність всього Генштабу", - зауважив він.

Тимчук навів приклад, що під час Другої світової війни швидко змінювались посади командирів батальйону на полку і вище: "Війна демонструє професійно-ділові і морально-психологічні якості. Якщо людина демонструє, що здатна бути лідером, то не бачу катастрофи, щоб призначати таких людей".

Зараз ви читаєте новину «Проводити ротації в Генштабі ніхто не пробував — Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути