Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2014 12:38

Проти "бійців Айдару" порушили 57 справ

Проти "бійців Айдару" порушили 57 справ
Фото: www.slovoidilo.ua

Правоохоронці Луганщини почали 57 кримінальних проваджень за фактами здійснення корисливих злочинів "особами в камуфляжній формі або особами, що представлялися бійцями батальйону "Айдар".

Про це повідомив заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю Українським Новинам.

"Усього слідчими військової прокуратури Луганського гарнізону й слідчими міліції в Луганській області (станом на 14 жовтня) розслідуються 57 кримінальних проваджень за фактами здійснення виключно корисливих злочинів особами в камуфляжній формі або тими, які представлялися бійцями батальйону "Айдар", - сказав Матіос.

Він зазначив, що із зазначених фактів 31 - тяжкі й особливо тяжкі злочини.

За його словами, всі без винятку злочини скоєні не в зоні проведення бойових дій.

Матіос також повідомив, що під час розслідування обставин здійснення бійцями 24 батальйону територіальної оборони "Айдар" кримінальних правопорушень, пов'язаних з викраденням депутата Луганської облради Павла Малиша, в автомобілі, на якому пересувалися підозрювані, вилучені платіжні документи на різні прізвища (кредитні картки, чеки, заяви на видачу готівки тощо).

На одній з діючих карток перебувало 850 тис. гривень.

Раніше командир батальйону Міністерства оборони "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що відкрито одне кримінальне провадження проти бійця його батальйону.

Нагадаємо, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу розслідувати порушення прав людини бійцями батальйону територіальної оборони "Айдар" на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Проти "бійців Айдару" порушили 57 справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути