Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2019 16:59

Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці

Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко: "Щоб провести вибори на окупованій частині Донбасу, спочатку треба створити необхідні умови безпеки". Фото: Уніан

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко погодився на "формулу Штайнмаєра", щоб врегулювати ситуацію на окупованій частині Донбасу.

"Ми домовилися про "формулу Штайнмаєра" на зустрічі радників 2 вересня. Закон про особливий статус вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів, а остаточно набуває чинності після рішення БДІПЛ ОБСЄ про визнання виборів чесними", - заявив Пристайко, пише "Європейська правда".

Вибори визнають такими, що відповідають стандартам ОБСЄ, коли всі партії та медіа матимуть доступ до них, наголосив міністр закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінські угоди - ганебні. Це часткова капітуляція" - нардеп Зеленського

"Щоб провести вибори на окупованій частині Донбасу, спочатку треба створити необхідні умови безпеки", - додав він.

Згода Пристайка на зустрічі 2 вересня була попередньою. Тобто йшлося про погодження тексту "формули Штайнмаєра", а не її офіційного затвердження з боку держави. Водночас Росія вимагає від України офіційного письмового підтвердження як умови для "нормандської зустрічі" на найвищому рівні.

"Формула Штайнмаєра" передбачає надання Донбасу особливого статусу, місцеві вибори за стандартами ОБСЄ, після цього — виведення російських військ і встановлення контролю над кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути