четвер, 11 вересня 2014 17:29

Президент збирається міняти все керівництво АТО - Луценко
2

Фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА

Радник президента Юрій Луценко на форумі видавців у Львові розповів, які варіанти має українське військо аби перемогти у війні з Володимиром Путіним.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"В серпні ми стояли недалеко від остаточної перемоги. Але в момент, коли Путін розуміє , що програє, кинув свою армію. Це перша армія в Європі і третя за потужністю у світі. Їхні сили набагато більші ніж наші. В України є два варіанти виходу - перший патріотичний штурм. А він тягне за собою тисячі жертв. І другий - триматися перемир'я. Я б радив другий варіант. Так було у Югославії. Три роки вони тримали перемир'я. За цей час підняли економіку і армію. А потім, зміцнившись, вигнали цю шваль зі своєї території. Нам також потрібен час, аби відновити і зміцнити армію .Це краще, аніж з шаблею йти на танки", - заявив політик.

Луценко також додав: немає ніякої гарантії, що Путін не піде далі на Україну.

"Коли маєш справи з Росією, немає ніяких гарантій. Це знає українське керівництво і в силу своїх можливостей готується до цього. Штурмувати російську армію зараз - це безглуздо", - зазначив він.

Луценко вважає, що Путін хоче захопити всю Україну.

"Для Путіна страшною є сильна європейська Україна. Боїться, що коли ми заживемо краще, то його народ його зрозуміє, що насправді вся проблема в Кремлі. Путінські генерали не набагато більші дебіли ніж наші. В цій країні може початися повстання, але генерали не будуть готові. Якщо Путін розірве угоди про перемир'я, тоді будемо битись на смерть. Президент збирається міняти все керівництво АТО, після того як буде впевнений у стабільності припинення вогню", - заявив він.

Луценко вважає, що Україні потрібна західна модель армії.

"У нас немає інших генералів. Роками в армії пили і розкладали її. Як у цьому могли бути виховані справжні офіцери. Зрадники серед генералів є. Я вважаю, що їх відставка є недостаньою. Потрібні ширші реформи", - заявив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Президент збирається міняти все керівництво АТО - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути