Ексклюзиви
субота, 28 лютого 2015 17:51

Президент розповів студентам Донецького університету, як війська РФ роз'єднали Україну
4

Фото: Анна Бова

Сьогодні президент Петро Порошенко у супроводі голови ВР Володимира Гройсмана відвідав Донецький національний університет у Вінниці. Він розміщується в приміщенні заводу "Кристал". На зустріч із президентом прийшов увесь викладацький склад та студенти, які навчаються на стаціонарі.

"Для мене велика честь, що такий відомий університет розмістився тимчасово саме у Вінниці. Думаю, що це не випадково. Дуже хотілося б, щоб наша зустріч відбулася на донецькій землі. І я зроблю все можливе, щоб час, коли цей момент настане, був якнайшвидше. Щоб нарешті на донецькій землі запанував мир. Зараз в країні немає протиріччя між Києвом та Донбасом. Бо Донецьк - це ви. А Вінниця - це ми. Разом - Україна. І нічого, крім російських військ, нас не роз'єднує", - сказав у своєму виступі Петро Порошенко.

Президент пообіцяв уже найближчим часом вирішити питання із житлом для студентів та викладачів. А також оснастити наукові лабораторії для занять.

"Відродження університету - не лише ваша справа. Це справа міського голови, всієї команди обласної влади, міністерства освіти та багатонаціональної Вінниччини. Питання житла поки що залишається відкритим. Але це тимчасові труднощі. Найближчим часом відремонтуємо гуртожитки, які є аварійними", - продовжив Порошенко.

У свою чергу ректор ДонНУ Роман Гринюк подякував президенту за підтримку. Та пообіцяв, що його колектив буде і далі працювати над зміцненням держави, освіти та науки. Та створить на Вінниччині класичний європейський університет, філія якого залишиться у місті після повернення на Донбас. На знак подяки Гринюк вручив президенту символічний значок університету.

Після відвідин університету, Петро Порошенко ознайомився з роботою заводу "Форт", де виготовляють зброю. А також поїхав провідати поранених бійців, які перебувають у реанімаційному відділенні Вінницького військового шпиталю.

Зараз ви читаєте новину «Президент розповів студентам Донецького університету, як війська РФ роз'єднали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути