четвер, 02 липня 2015 18:15

Президент необґрунтовано ветував закон викорінення корупції громадянами — екс-суддя

Президент необґрунтовано ветував закон викорінення корупції громадянами — екс-суддя
Фото: www.pravdorub.kr.ua

Президент Петро Порошенко не мав підстав ветувати закон, який дозволяв громадянам ловити чиновників на злочинах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній суддя і екс-депутат Верховної Ради Юрій Кармазін.

"Закон громадського звинувачення на думку президента забирає конституційні функції прокуратури. Насправді її функції нікуди не діваються. Прокуратура сама їх фактично здає. Нагляд за дотриманням законодавства практично не відбувається. До мене десятками звертаються люди, бо в Києві злочини не фіксуються. Злочини просто укриваються від обліку. Тому я вважаю, що ветування закону є необґрунтованим", - сказав він.

Експерт вважає, що парламент не подолає вето президента (300 голосів). Але під тиском громадськості Порошенко змушений буде підписати закон у новій редакції.

"Президент ветував закон про викорінення корупції самим громадянами. Його радники роблять йому погану послугу", - вважає правник.

Юрій Кармазін також назвав необґрунтованими зауваження президента щодо права громадян збирати докази технічними засобами. На думку Петра Порошенка це несе суттєві загрози національній безпеці України. Мовляв, це сприятиме використанню відповідних технічних засобів іноземними розвідками.

"Ворожа розвідка має ліквідовуватися починаючи з посольства. У посольствах і консульствах легально працюють російські розвідники. У нас з країною-агресором навіть не понизився рівень дипломатичних стосунків. Донецькою залізницею продовжують керувати з Донецька. Їхні диспетчери бачать все, що пересувається межами України. Яка потрібна розвідка, коли відкривають державні таємниці", - зауважив експерт.

Нагадаємо, 24 червня президент Петро Порошенко ветував прийнятий Верховною Радою 22 травня закон, який впроваджував інститут громадського звинувачення у кримінально-процесуальне законодавство.

 
Зараз ви читаєте новину «Президент необґрунтовано ветував закон викорінення корупції громадянами — екс-суддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути