субота, 21 січня 2017 09:00

"Президент не налаштований до бойових дій із Пінчуком" - політолог про таємну зустріч

"Президент не налаштований до бойових дій із Пінчуком" - політолог про таємну зустріч
Фото: ukrinform.ua

Між президентом Петром Порошенком і бізнесменом Віктором Пінчуком зберігаються нормальні відносини.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Сніданок — це публічна річ. А конкретна зустріч свідчить про те, що президент не налаштований до бойових дій із Пінчуком. Йому зараз не вигідно протиставляти себе настільки впливовому представнику українського бізнесу. Попри формальні звинувачення, відносини між ними не зміняться. Це політика. Як президент він не міг не відреагувати на статтю Пінчука. Як реаліст - не особливо перейматиметься цими проблемами, коли будуватиме особисті відносини. Ложкін тут виступає посередником. Координує відносини президента з впливовими представниками українського бізнесу", - вважає експерт.

На зустрічі Порошенко з Пінчуком обговорювали загальні питання.

"Президент не може відкрито співпрацювати з Пінчуком у цій ситуації. Їм треба було обмінятися думками та позиціями. Пересвідчитись, що між ними нема конфронтації і не слід очікувати один від одного активних дій. Конспірології в розмові шукати не варто. Секретні плани не обговорювали. Це стосувалося тактичних моментів внутрішньоукраїнських справ, розуміння майбутнього", - сказав Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто прийшов на сніданок до Пінчука

Президент Петро Порошенко зустрівся у швейцарському Давосі з бізнесменом Віктором Пінчуком. На зустрічі були присутні також радник президента і колишній глава його адміністрації Борис Ложкін, міністр закордонних справ Павло Клімкін і колишній міністр оборони США Роберт Гейтс. Говорили у готелі Morosani Schweizerhof Hotel, де проходив український сніданок. Його Пінчук проводить щороку під час Міжнародного економічного форуму.

Цьогоріч українська делегація заявила про бойкот ланчу. Так вирішили в Адміністрації президента через статтю Пінчука у The Wall Street Journal. У ній бізнесмен порадив українській владі відмовитися від вступу до Євросоюзу та НАТО, тимчасово зняти претензії до Росії щодо анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Президент не налаштований до бойових дій із Пінчуком" - політолог про таємну зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути