Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2015 18:11

Президент Грузії звинуватив Росію у дестабілізації регіону

Президент Грузії звинуватив Росію у дестабілізації регіону

Дії Росії на територіях Грузії підвищує загрозу дестабілізації. Про це заявив президент країни Георгій Маргвелашвілі, виступаючи зі щорічною доповіддю в парламенті, передають Новости-Грузия.

"Окупація та мілітаризація частин території Грузії підвищує загрозу дестабілізації. У Чорноморському регіоні та регіоні Південного Кавказу найважливішою проблемою нашої безпеки є Російська Федерація. Вона знову не виконує угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, відмовляється брати на себе зобов'язання про незастосування сили. Торік збройні сили продовжили маніпуляції колючими дротами", - заявив Маргвелашвілі.

Офіційний Тбілісі неодноразово висловлював протест у зв'язку зі встановленням загороджень з колючого дроту вздовж адміністративного кордону Цхінвальського регіону з іншою частиною Грузії, а також будівництвом траншей і спеціальних споруд на території Абхазії.

"Сьогодні наше завдання - вихід з конфронтаційної парадигми привілейованих сфер інтересів Росії, а також встановлення і поглиблення з Росією політики, побудованої на принципах рівності. Наші партнери повинні розуміти, наскільки ми активні в цьому напрямку", - сказав президент Грузії.

Він засудив оформлення Росією угод з де-факто владою Абхазії і Цхінвальського регіону, зазначивши підтримку Грузії з боку міжнародного співтовариства.

"Проблематика Грузії постійно повинна бути на порядку денному міжнародної політики, і тут потрібні спільні зусилля ... Безпека і благополуччя Грузії безпосередньо пов'язані з європейською та євроатлантичною інтеграцією. У поточному році ми повинні ще більше поглибити відносини як з НАТО і Євросоюзом, так і з кожною державою євроатлантичного простору", - заявив Маргвелашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Президент Грузії звинуватив Росію у дестабілізації регіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути