Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2014 15:23

Представники режиму Януковича намагаються заблокувати очищення української влади

Представники режиму Януковича намагаються заблокувати очищення української влади

Представники режиму Януковича намагаються  заблокувати очищення української  влади від корупціонерів та агентів Кремля за допомогою  своїх  лобістів у ПАРЄ.

Про це заявив один із  авторів закону про люстрацію, кандидат у народні депутати від Політичної  партії "Народний фронт" Леонід  Ємець, коментуючи інформацію  про спрямування до Венеціанської комісії ухваленого українським Парламентом законопроекту.

"Сьогодні українські олігархи і корупціонери запустили всі можливі чинники,  щоб зупинити реалізацію  та підписання необхідного для України закону про люстрацію  української  влади", - заявив Ємець.

"Так, через своїх  представників,  через  свої корупційні механізми вони сьогодні намагаються через ПАРЄ відтермінувати підписання цього закону", - сказав він. 
За його словами, юридична складова така,  що "підписання закону - це є  право і обов'язок Президента, за конституцією прямо визначений термін,  за який він має підписати чи заветувати цей закон".

"Тому сьогодні вся Україна очікує  на підписання цього  закону і на можливість реалізації цих  реформ, про які мріє  український народ", - наголосив Ємець.

У свою  чергу член Політради партії  "Народний фронт" Вікторія Сюмар  у своєму Facebook розкрила механізм відтермінування угоди про люстрацію.

"Як це було: членом Моніторингового комітету від України є така собі Юлія Льовочкіна, рідна сестра Сергія Льовочкіна. Саме вона має "спеціальний контакт" з главою комітету - соціалістом, який Партія регіонів "налагоджувала навіть через спеціальну угоду про співпрацю", аби отримати лобі в Європі. Тепер це лобі задіяли, аби врятувати брата Льовочкіної та Ко від люстрації", - написала вона.

"Але факт відмазування українських корупціонерів європейськими політиками через апеляції до "прав людини" - це не головне. Найголовніше - всі ці експертизи "від Львочкіної та брата" не мають і не можуть відтермінувати закон, оскільки ніяк не впливають на його підписання Президентом Порошенком. Сподіваюся, Банкова не буде гратися в ігри Льовочкіна-Тігіпка та інших, усвідомлюючи, що інакше люди проведуть свою, вуличну люстрацію", - підсумувала Сюмар.

Зараз ви читаєте новину «Представники режиму Януковича намагаються заблокувати очищення української влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути