середа, 23 квітня 2014 19:39

Практичні наслідки зустрічі у Женеві пригнічують – Туск

Практичні наслідки зустрічі у Женеві пригнічують – Туск
Фото: espreso.tv

Українська криза продемонструвала необхідність європейської енергетичної солідарності.

Про це заявив польський прем'єр Дональд Туск перед початком робочого візиту у країни Західної Європи, передає Радіо свобода.

Під час відвідування Брюсселя, Парижа і Берліна глава польського уряду буде переконувати європейських лідерів у необхідності створення енергетичного союзу, який гарантував би членам ЄС енергетичну безпеку і незалежність від Росії.

Дональд Туск сказав, що він також буде переконувати своїх співрозмовників у необхідності укладення постійного угоди з проблем України.

"Всі вже втомилися від ситуації в Україні. Я дуже не хотів би, щоб Європа звикла до поганих фактів в Україні. Думаючи про нашу безпеку, повинні усвідомити, що криза в Україні може розвиватися по-різному і буде тривалою. Вона буде мати безпосередній вплив на безпеку Європи, зокрема енергетичну", - зазначає Туск.

За словами Туска, чотиристороння зустріч в Женеві не принесла очікуваних результатів.

"Практичні результати зустрічі в Женеві пригнічують. Якщо мова йде про дії Росії в Україні, то, на жаль, збуваються песимістичні прогнози щодо справжніх намірів Росії в східних і південних теренах України. Росія і люди, які здійснюють російську політику в Україні, все більше наближають нас до того прикрого фіналу, яким може бути розпад України. Здається, наміри Росії досить прозорі", - зазначає Дональд Туск.

Зараз ви читаєте новину «Практичні наслідки зустрічі у Женеві пригнічують – Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути