Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2014 08:34

Прага зупиняє співпрацю з Москвою та Петербургом через військову агресію Кремля

Прага зупиняє співпрацю з Москвою та Петербургом через військову агресію Кремля

Міська рада столиці Чехії Праги вирішила у вівторок зупинити партнерські відносини з російськими містами Москвою та Санкт-Петербургом.

Про це повідомив мер Праги Томаш Гудечек.

"Свавільна атака режиму Путіна поставила під загрозу не тільки суверенітет України, але й безпеку всієї Європи", при цьому, однак, "ми залишаємось друзями російських людей, але відкидаємо імперську політику Кремля", - заявив мер чеської столиці.

Гудечек закликав також інші чеські міста підтримати його ініціативу, усвідомлюючи при цьому, що рішення празької мерії "само по собі не зупинить російської агресії". "Ми віримо все ж, що до нас приєднаються інші міста і це стане дієвим сигналом для громадян Росії, що політика Володимира Путіна становить серйозну небезпеку майбутній взаємній співпраці європейських країн із Росією", – наголосив Гудечек.

Водночас мер чеської столиці додав, що до співпраці на офіційному рівні готуються Прага і Київ. "Ми з мером Києва Віталієм Кличком готуємось укласти договір про партнерство з українською столицею", – заявив Томаш Гудечек.

 

Зараз ви читаєте новину «Прага зупиняє співпрацю з Москвою та Петербургом через військову агресію Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути