четвер, 01 листопада 2012 12:35

ПР вкрала перемогу не лише в опозиціонерів, але й комуністів-мажоритарників - "Спільна справа"

ПР вкрала перемогу не лише в опозиціонерів, але й комуністів-мажоритарників - "Спільна справа"
Олександр Данилюк. Фото: www.newsmarket.com.ua

Партія регіонів вкрала перемогу не лише в опозиціонерів, але й комуністів-мажоритарників на східній Україні. Про це у коментарі розповів Олександр Данилюк.

"У Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській. Полтавській, Київській, Кіровоградській і Черкаській областях у нас 100-процентні докази фальсифікацій результатів. Там насправді перемогли кандидати від опозиція. Однак в нас так само є на Сході багато округів, де вигравали комуністи, але ми оприлюднимо її пізніше. Є також округи, де вигравали самовисуванці. Тобто ця система була по всій Україні, не лише центральній і західній. Незабаром ми скажемо стільки вкрадено у комуністів. У цих 35 — ми не має жодного сумніву. А насправді мова йде про значно більшу кількість округів", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окрузі Левченка-Пилипишина рахувати голоси можуть ще дві доби

Данилюк наголосив, що фальсифікування результатів виборів на 35 округах означають спотворення парламенту.

"35 округів - це є 15%. Тобто ми говоримо не лише про спотворення волевиявлення, а й про спотворення парламенту. Бо 15% мажоритарників - суттєва його частина. Мало хто з опозиціонерів набирав більше 50%, а отже можна було докрутити і перемогти. Результати докручувалися", - сказав він.

"Якщо подивитися на пропорційну систему. Тому, що там не було потреби так нахабно діяти. Якщо був би такий рівень фальсифікацій за Партія регіонів, як за їхніх мажоритарників, то партія взяла б близько 70%. За нашими оцінками Партія регіонів по списку збільшила результат щонайменше на 10-15%. Ми думаємо, що реальний рівень їх підтримки не більше 20% точно, а навіть менший. Віднімаємо голосування вдома, бо ми точно знаємо, що показники були аномальні. Віднімаємо завищену явка. І маємо мінус 10% Партії регіонів. Це те, що не викликає ні найменшого сумніву. Тобто навіть без врахування каруселей та видачі бюлетенів стороннім особам — того, що було зроблено у день голосування, результат було збільшено на 10%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай кожен на цій території себе зарекомендує як Галина Федорівна Герега" - опонентка "свободівця" не йтиме до суду

На думку координатора "Спільної справи", не дивлячись на змішану систему, опозиція насправді виграла. "Якщо б усе було чесно, вона мала б більшість у парламенті", - сказав Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «ПР вкрала перемогу не лише в опозиціонерів, але й комуністів-мажоритарників - "Спільна справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути