середа, 28 січня 2015 20:28

Позиції груп в ПАРЄ щодо санкцій проти РФ розділилися - ЗМІ

Позиції груп в ПАРЄ щодо санкцій проти РФ розділилися - ЗМІ
Фото: 5.ua

Позиції політичних груп в ПАРЄ щодо обмеження повноважень делегації Російської Федерації розділилися. Про це повідомляє "Укрінформ".

Дві політичні групи лівого спрямування наполягають на поверненні права голосу російській делегації, три інші групи виступили проти цього.

"Не годуйте ведмедя, бо він відкусить руку", - зазначив представник групи європейських консерваторів Роберт Волтер. За його словами, Росія упродовж дев'яти місяців санкцій в ПАРЄ не продемонструвала жодного реагування, жодного каяття чи вибачень за свою політику в Україні, тому консерватори виступають за обмеження повноважень її делегації в Асамблеї.

Позицію своїх колег також підтримав іспанський представник Альянсу лібералів і демократів за Європу, оприлюднивши позицію політичної групи. Представник Європейської народної партії іспанський депутат Педро Аграмунт висловився за санкції, але запропонував продовжити їх до квітневої сесії ПАРЄ і потім ухвалювати остаточне рішення.

Лівий блок ПАРЄ, у свою чергу, висунув власні аргументи на користь ратифікації повноважень російської делегації на певний час. Зокрема, представник об'єднаних європейських лівих голландський депутат Тіні Кокс серед семи аргументів наголосив на тому, що своїм рішенням, позбавивши російську делегацію права голосу, Асамблея спровокує її вихід з РЄ, що матиме негативні наслідки для простих громадян РФ. "Одночасно 130 млн росіян буде позбавлено права знайти захист в Європейському суді прав людини", - додав він.

Швейцарський депутат Андреас Гросс, представляючи позицію групи соціалістів, обрав шкільну алегорію, сказав: "Ми не повинні викидати порушників дисципліни з класу… Найпростіше вигнати росіян з ПАРЄ, але цим не допоможеш встановленню миру". Він додав, що для конструктивної співпраці потрібен парламентський діалог.

Нагадаємо, ПАРЄ - це консультативний орган Ради Європи, що об'єднує 47 європейських держав. В Асамблеї сформовано 5 політичних груп: група соціалістів (SOC), група Європейської народної партії (PPE/DC), група європейських консерваторів (EC), Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE) та група об'єднаних європейських лівих (GUE). Крім того, невелика кількість членів ПАРЄ не належать до жодної політичної групи. Асамблея зараз складається з 636 парламентаріїв (318 представників та їх 318 заступників), які обираються національними парламентами з числа своїх депутатів. Кількість представників від кожної країни варіюється від 2 до 18 - залежно від чисельності населення (Велика Британія, Німеччина, Італія, Росія і Франція направляють у ПАРЄ по 18 представників).

Зараз ви читаєте новину «Позиції груп в ПАРЄ щодо санкцій проти РФ розділилися - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути