Ексклюзиви
середа, 15 січня 2020 21:24

"Порожнє місце у голові": у мережі з'явився запис, на якому нібито Гончарук критикує Зеленського

"Порожнє місце у голові": у мережі з'явився запис, на якому нібито Гончарук критикує Зеленського
У мережу злили запис, на якому нібито Гончарук критикує Зеленського. Фото: Lb.ua

У мережу потрапив запис, на якому нібито прем'єр-міністр Олексій Гончарук критикує президента Володимира Зеленського за примітивне розуміння економічних процесів в країні.

Так на записі чоловік зі схожим на Гончарука голосом спілкується з нібито заступником глави Нацбанку Катериною Рожковою. Крім них у приміщені також є міністр фінансів Оксана Маркарова, глава Мінфіну Яків Смолій та заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів. Присутні обговорювали, як обґрунтувати Зеленському зміцнення гривні. Відповідний матеріал опублікували на YouTube-каналі "Як обдурити президента", який був створений 15 січня.

На записі Гончарук каже, що Зеленський переживає, що в результаті сильного зміцнення гривні в бюджеті може утворитися дірка в 100 млрд грн і прем'єр, нарікає, що не може пояснити президенту причини цієї ситуації.

"Ну і починає мені казати: Олексій, я приїжджаю в обмінник. Що ж це таке? Хлопці, питання очікуване. Вони кажуть: у нас не легко. Більш того, на середу президент просить нараду з питань економічної політики. Поясніть мені: якщо ми курс зміцнюємо ... добре. Поясніть мені за рахунок чого. Відповідь на питання у нього, говорить: "всі барани". Краща комісія в місті якось там. Сидять, працюють і значить, є там розуміння, що все добре. Може комісія зібратися. Вона дуже сприятлива. Він каже: "Льоша, перестань мені морочити голову". Можете мені нормально пояснити: у нас дірка в бюджеті 50 мільярдів? І як. Буде у нас ще 100 мільярдів діра в бюджеті ", - каже голос нібито Гончаруку.

При цьому прем'єр зазначає, що у Зеленського дуже примітивне розуміння економічних процесів.

"Ідея в тому, що корупціонери в тому сенсі, що Маркарова і Ротшильди просто заробляють гроші - це перший страх. Другий страх- це все гроші Петра Порошенка. Тут важливо показати головну річ. Все інше не має відношення. У Зеленського дуже примітивне розуміння економічних процесів. Є платіжний баланс. А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання", - продовжив нібито Гончарук.

Після цього прем'єр розповідає колегам, що конкретно потрібно пояснити Зеленському.

"Йому потрібно пояснити наступне: на початку року населення не вірило в гривню. Це фактор нестабільності. Все розгойдували. Тому гривня була слабшою, ніж повинна бути. Але це я зараз фантазую. Потім, після виборів всі розповідали, що гривня бахне, буде за 50 і так далі. Тому, що гривня зробила? Вона спочатку повернулася до того стану, в якому повинна бути економічно. А потім вона почала ще сильно. Люди побачили парламент сильний - молодий. Далі гривня зміцнюється. Люди почали бачити, що страхи, які були перед виборами, не підтверджуються, а навпаки. Потім новий сильний президент бла-бла-бла ... Рівень довіри безпрецедентний до влади. Гривня продовжує зміцнюватися. У нього немає цієї відповіді. Треба показувати, і треба, щоб виглядало. Будемо говорити дуже реалістично. Чесно. Тому що поки у нас не буде у президента в голові відповіді на це питання - у нього буде порожнє місце там. І до нього буде прилітати ця хрень на тему облігацій. Вона потрапляє в голову тільки тому, що у нього є туман. Це перше. Друге. Нам треба показати, що ресурси стали дешевші", - зазначив нібито Гончаруку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата у 40 тис. грн, пенсія у 20 тис. грн — міністр економіки шокував заявою

Водночас прем'є додав, що також не дуже добре розбирається в економіці.

"Я повний профан в економіці. Але що я розумію - є дві економічні теорії - монетарна та кейнсіанська. Але дуже прості речі. Перше. Ти йдеш по шляху здешевлення ресурсів або ти йдеш друкувати гроші і як би розвивати економіку. Якщо ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів - то твоя стратегія в тому, щоб інфляція знижувалася. І треба показати, що дивіться, в західних країнах люди заробляють по 2% кредити. Все інше на грошах спекулятивних. Тому економіка там росте. Чи не падає ", - сказав голос, який приписують Гончаруку.

Розмова, як йдеться у записі, відбувалася 16 грудня. Всі присутні говорили російською.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив виплату високих зарплат членам уряду. Каже, що таким чином борються із корупцією. Мовляв, отримуючи високі зарплати, чиновники не будуть красти.

Зараз ви читаєте новину «"Порожнє місце у голові": у мережі з'явився запис, на якому нібито Гончарук критикує Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути