Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2016 11:50

Порошенку треба відмовитися від традиції дарувати квіти прем'єрам – експерт з етикету
3

Фото: Сергій Старостенко

Президент Петро Порошенко подарував прем'єру Володимиру Гройсману букет червоних троянд. Так привітав його з обранням на посаду 14 квітня. Це суперечить правилам етикету. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів експерт з етикету і дипломатичному протоколу Богдана Гресько.

"Користувачі соцмереж не один день висміюють букети, які у парламенті вручав новоспеченим прем'єр-міністрам президент Порошенко, - говорить Богдана Миколаївна. – Гройсману – 14 квітня, Яценюку – під час переобрання 27 листопада 2014 року. Не можу повірити, що Порошенко – ініціатор таких подарунків. Таке враження, що йому хтось купує однакові букети. Як знавець дипломатичного протоколу він мав би розуміти, що зі сторони це виглядає дивно і смішно".

За словами Гресько, такий букет коштує від 2 до 5 тис. грн.

"Зважте на вартість таких квітів, - каже Богдана. – У букеті приблизно 51 троянда. Чи етично вручати такі дорогі букети, коли у країні війна та криза, багато українців живе за межею бідності? Ритуал в українській політиці – вітати новопризначених спікера і прем'єра великим букетом червоних троянд – не зрозуміли б ніде у Європі. Дико спостерігати, коли чоловік дарує квіти чоловікові. Достатньо б було просто потиснути руку. Гройсман же не артист, якого варто провести зі сцени з квітами і оплесками. У нього попереду купа роботи. За що йому вручати троянди?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Промова Гройсмана звучала як погроза - психолог

За правилами квіткового етикету букети таких розмірів несуть на ювілей, весілля або похорон.

"Високі червоні троянди є знаком жагучої любові і пристрасті. Їх дарують коханим, але не колегам. Це можна розцінити як знак щедрості, очікування отримати щось в замін, - пояснює експерт з етикету. - Порошенку треба відмовитися від традиції вручати квіти прем'єрам".

Нагадаємо, 14 квітня парламент призначив Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку треба відмовитися від традиції дарувати квіти прем'єрам – експерт з етикету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути