вівторок, 31 травня 2016 02:35

Порошенко закликав нардепів підтримати судову реформу

Порошенко закликав нардепів підтримати судову реформу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати зміни до Конституції в частині судової реформи та нову редакцію Закону "Про судоустрій та статус суддів", передає на прес-служба АПУ.

Глава держави назвав ці зміни революційними, адже вони передбачають реальне перезавантаження судової системи.

"Судова реформа — це реформа реформ. Це захист прав громадян на справедливість, на правду", — сказав Порошенко під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та депутатських груп Верховної Ради.

Президент констатував, що попередні "косметичні" зміни, починаючи від зміни процедури переобрання і закінчуючи зміною процедури переведення суддів, які до цього часу пропонувалися, ситуацію у судовій сфері не виправляють.

Порошенко висловив вдячність тим, хто проголосував за зміни до Основного Закону України в частині правосуддя у першому читанні.

"Це відкрило нам унікальну можливість доопрацювати цю позицію і забезпечити три кити, на яких має стояти незалежна система правосуддя. Це є незалежність судової гілки влади, деполітизація, ефективна відповідальність судової гілки влади і перезавантаження та оновлення суддівського корпусу", — сказав Глава держави.

Президент зазначив, що реформою передбачається кардинальна зміна системи імунітетів суддів, що дасть можливість ефективно притягувати до відповідальності суддів-корупціонерів, які викривлюють систему правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутніх суддів перевірятиме Громадська рада доброчесності - Петренко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав нардепів підтримати судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути