середа, 25 березня 2015 11:03

Порошенко та Коломойський домовилися про ненапад - політолог

Порошенко та Коломойський домовилися про ненапад - політолог
Фото: antikor.com.ua

 Президент Порошенко та олігарх Коломойський домовилися про подальший ненапад. Свідченням цього є те, що відставка Коломойського з посади губернатора Дніпропетровщини відбулася за його особистої згоди.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua  висловив політолог Віктор Таран.

"Це позитивний сценарій. Він показує, що в країні існує єдиний центр влади — президент. По-друге, те, що еліти в Україні здатні домовлятися, а не знищувати один одного. Третє, що не буде воєн. Швидше за все результатами цих домовленостей стало те, що Коломойський втратить частину своїх активів в "Укртранснафті" та "Укранафті". Також не буде здійснювати жодних рухів, які б могли нашкодити державі, її цілісності та безпеці. За це він отримав гарантії. По-перше, припинення початку політичних репресій проти нього та його політичної команди. Йдеться про Корбана, Олійника, Філатова та інших. Також у сфері впливу Коломойського залишаться Дніпропетровський вугледобувний комбінат та телеканал "1+1".

Натомість Порошенко та його команда отримають лояльність з боку каналу, що є досить важливим напередодні місцевих виборів. Очевидно, що це й було результатом домовленостей", - каже експерт.

Він наголосив, що Порошенко не повинен зупинятися на Коломойському.

"Президент має продовжити системний тиск і на інших олігархів: Новінського, Фірташа, Льовочкіна, Пінчука, Ахметова. Якщо цього не відбудеться , то тоді Коломойський опиниться такою собі жертвою вибіркової війни з олігархами. Такий сценарій найбільш негативний", - зауважує Таран.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко та Коломойський домовилися про ненапад - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути