Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2014 15:36

Порошенко свідомо здає національні інтереси - експерт

Порошенко свідомо здає національні інтереси - експерт
Фото: www.capital.ua

Політолог Ігор Лосєв вважає, що псевдовибори в ЛНР та ДНР свідчать про абсолютний провал мирного плану Порошенка і розцінює затягування військового конфлікту на Донбасі, як здачу національних інтересів.

Про це експерт розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Порошенко багато розповідав що він миротворець. От, будь-ласка, подивіться, чим це все закінчилося. А якби діяли рішуче й енергійно, ЛНР і ДНР можна було задавити військовою силою ще у червні-липні. І поставили б Росію перед фактом, що їй нікого там підтримувати. Натомість наші війська постійно зупинялися нескінченними порошенківськими перемир'ями. На південному сході України ведеться дуже дивна війна — війна приречена на поразку", - вважає він.

Лосєв каже, що Росія може визнати ЛНР і ДНР, як дві держави: "Так як вона визнала південну Осетію і Абхазію. Москва вже "накачує" ці псевдо держави своїми військами. Завтра вона почне звідти наступ вглиб України. І російські війська штовхатимуть перед собою муляжі з написами: "ЛНР і ДНР". Щоб це зрозуміти багато розуму не потрібно".

Експерт припускає, що рішуче діяти у конфлікті на Донбасі Порошенку заважає бізнес інтерес, який він має на території Росії.

"Порошенко повинен був продати свою кондитерську фабрику у Липецьку, а також вирішити питання зі своїм морським заводом у Севастополі. Президент не може бути бізнесменом за визначенням. А бізнесмен не може бути президентом. Це несумісні спеціальності. Не може людина, яка має власність на території країни-агресорки, ухвалювати незалежні рішення", - переконаний політолог.

Коментуючи можливе скасування закону про особливий статус Донбасу Лосєв зазначив, що для "сепаратистів" він нічого не означає.

"Терористи плювали на закон про особливий статус Донбаса і плювали на мінські переговори. Вони сміються з так званого перемир'я. Тобто сприймають Порошенка за дурника. А що, якщо йдеться про свідому здачу національних інтересів України?", - каже експерт.

Нагадаємо, що на "виборах глави ДНР" переміг терорист Олександр Захарченко. А в ЛНР "більшість проголосувала" за терориста Ігоря Плотницького.

ООН, ЄС і США заявили, що не визнають результатів псевдовиборів на Донбасі. Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва визнає "вибори", які відбулися 2 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко свідомо здає національні інтереси - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути