Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 17:42

Порошенко розповів, коли Донбас отримає "особливий статус"

Порошенко розповів, коли Донбас отримає "особливий статус"

Прийнятий раніше в парламенті закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей набуде чинності тільки після виконання низки передумов.

Про це заявляє президент України Петро Порошенко.

"Такий закон вже двічі приймався Верховною Радою України - попереднього скликання і нинішнього скликання. І там є десяток передумов, без яких закон не набув чинності. Ключова передумова в цьому законі - окупаційні російські війська повинні піти з України. Над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону повинен бути повернений український державний суверенітет", - сказав президент під час урочистостей з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького в середу у Львові.

Глава держави вкотре наголосив, що Україна залишиться унітарною державою. "У нас ніякої федералізації не буде. Україна була, є і буде залишатися унітарною держави", - підкреслив Порошенко.

За його словами, проект змін до Конституції в частині децентралізації не передбачає ніякого особливого статусу Донбасу. "Проект тільки допускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької та Луганської областей, що визначено окремим законом", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада відправила до Конституційного суду зміни до Основного Закону, що стосуються неконтрольованих Києвом територій Донбасу.  Документ передбачає, зокрема, й таке положення: "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом".

Деякі експерти вважають, що результатом запропонованих президентом змін до Конституції може стати автономія Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, коли Донбас отримає "особливий статус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути