Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2014 14:41

Порошенко робить вигляд, що не є олігархом - експерт

Порошенко робить вигляд, що не є олігархом - експерт
Фото: niklife.com.ua

Заява президента Петра Порошенка про те, що у владі більше не буде олігархів, є популістичною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Питання номер один: а куди сам президент себе подіне? Ця його заява направлена на Європу. А там є багато країн, в яких олігархи опосередковано при владі. Інше питання, наскільки коректно вони працюють із населенням та як далеко заходять. Якщо президент говорить, що в Україні не буде олігархів, то вона стане країною-виключенням. Можливо, Порошенко мав на увазі, що олігархи будуть толерантними та ділитимуться із народом, який зараз грабують? Лише тоді таку заяву можна вітати. Інакше це голий популізм - одна із технологій, як відволікати електорат від важливих питань", - наголосив експерт.

За його словами, європейці знають, що президент України також є олігархом. "Але ж ніхто не забороняє йому відбілюватися. Можна пробувати робити вигляд, що він не такий. Свого часу Янукович малював себе демократом. От і Порошенко хоче бути народним президентом. Видає бажане за дійсне", - зауважив Чорнозуб.

Політолог вважає, що Порошенко не збирається продавати свій бізнес. "Як можна продати те, що ти наживав роками? Ніхто такого не робить. Передають правління своїм людям, яким можна доручити майно на довгий період. У нього з такими виявилися проблеми. Взагалі подібні заяви та обіцянки його дискредитують. Як політик він має оминати такі теми і ставити їх на задній план", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко робить вигляд, що не є олігархом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути