Ексклюзиви
неділя, 21 грудня 2014 10:49

Порошенко призначив свою трійку в конкурсну комісію Антикорупційного бюро

Порошенко призначив свою трійку в конкурсну комісію Антикорупційного бюро
Петро Порошенко. Фото: www.depo.ua

Президент України Петро Порошенко призначив трьох членів конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті глави держави. Відповідний наказ також опрелюднено.

Членами конкурсної комісії стали визнані правозахисники Рефат Чубаров, Євген Захаров та історик Ярослав Грицак.

Комісія проводитиме конкурс на посаду Директора бюро. Ще по три члени Комісії мають призначити Парламент та Уряд.

"Вважаю, що запропоновані мною члени Комісії з призначення керівництва Антикорупційного бюро стануть моральними орієнтирами для Верховної Ради і Кабінету міністрів у визначенні своїх кандидатів. Кожен з них є совістю нації і авторитетом. Запуск Антикорупційного бюро є відповіддю на чіткий і терміновий запит українського суспільства до тотального викорінення корупції у нашій державі, тому закликаю Уряд і Парламент не відкладаючи визначатись зі своїми кандидатами", - цитує президента прес-служба.

Рефат Чубаров - голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар. Нині нелегітимна влада Автономної Республіки Крим оголосила його екстремістом та заборонила в'їзд на територію півострова. Нагороджений орденом "За заслуги" ІІ та І ступенів, а також орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Євген Захаров - голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи, член української секції Міжнародного товариства прав людини. Кавалер "Ордену Свободи", ордену "За інтелектуальну відвагу", лауреат премії ім. Василя Стуса.

Ярослав Грицак - доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І. Франка, перший віце-президент (1999–2005) Міжнародної асоціації україністів, почесний професор НаУКМА. Нагороджений державним орденом " За інтелектуальну відвагу", орденом Республіки Польщі Bene Merito та кількома громадськими преміями.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко призначив свою трійку в конкурсну комісію Антикорупційного бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути