середа, 06 травня 2015 14:00

Порошенко призначив чотирьох головних переговорників з бойовиками

Порошенко призначив чотирьох головних переговорників з бойовиками

Президент Петро Порошенко делегував до робочих підгруп Тристоронньої контактної групи Володимира Горбуліна, Євгена Марчука, Ірину Геращенко та Ігоря Веремія. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Маємо розпочати предметні практичні консультації щодо конкретних напрямків виконання положень Мінських домовленостей", – зазначив глава держави.

За його словами, робочі підгрупи розподілені за пріоритетами. Зокрема, підгрупа з безпекових питань має узгодити і сприяти реалізації заходів з припинення вогню. А також обговорити модальність розгортання на території України комбінованої місії з цивільним та військовим компонентом під егідою ООН та ЄС. При цьому, за словами президента, миротворча місія не має підміняти або відміняти Мінські документи, а має працювати паралельно з діяльністю ОБСЄ.

Підгрупа з політичних питань допомагатиме в підготовці місцевих виборів, які мають бути проведені у відповідності до українського законодавства. Підгрупа з гуманітарних питань сприятиме невідкладному звільненню всіх заручників. Підгрупа з соціально-економічних питань займатиметься економічною відбудовою Донбасу.

Глава держави наголосив, що тематичні підгрупи не ухвалюють жодних підсумкових зобов'язуючих документів, бо це є виключною компетенцією Тристоронньої контактної групи.

"Ні тематичні підгрупи, ні Тристороння контактна група не обговорюють питання, які виходять за рамки Мінських домовленостей", – підкреслив Порошенко.

"Жодних переглядів Мінських домовленостей ні українська сторона, ні наші міжнародні партнери не допускають. Наполегливо вимагаємо від підписантів Мінських домовленостей, в першу чергу, від Російської Федерації вичерпних заходів, щоб Мінські домовленості були виконані в повному обсязі", – наголосив президент.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко призначив чотирьох головних переговорників з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути