Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2014 14:56

Порошенко поступився Путіну - політолог

Порошенко поступився Путіну - політолог
Фото: dailylviv.com

Прийняття законопроекту щодо надання особливого статусу Донбасу - це палиця з двох кінців. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"З одного боку, це викличе громадянське обурення. Через те, що та територія (Донбас — ред.) і люди, які там мешкають, причинили стільки горя і біди Україні, отримують якісь преференції завдяки своїм злочинам. З іншого боку - потрібно шукати якісь варіанти для завершення війни, намагатися знайти з опонентом можливі точки дотику, які дозволять це зробити", - вважає експерт.

Проте, за словами Чорнозуба, українським опонентом сьогодні є не бандформування на Донбасі, а Росія очолювана Путіним. "З цим громадянином розмовляти дипломатичною мовою компромісів неможливо. Тому віри в те, що законопроект Порошенка щодо Донбасу покладе край конфронтації і ми повернемо суверенітет тієї території, немає", - наголошує політолог.

Чорнозуб назвав рішення Порошенка щодо надання особливого статусу Донбасу політично слабким. "Українська дипломатія не змогла знайти правильних слів для Європи, активізувати позицію США для того, щоб Путін відступив. Порошенку потрібно було лобіювати інтереси України через західних партнерів, а не йти на перемовини з президентом Росії", - сказав він і додав, що Верховна Рада, підтримавши законопроект про особливий статус Донбасу, перекинула всю політичну відповідальність за це на Порошенка.

На думку Чорнозуба, в майбутньому Україна поверне цілісність Донбасу.

"Ми його заберемо мирно. Але це вже буде після падіння режиму Путіна., який в найближчий час падати не збирається", - казав він.

Нагадаємо, що сьогодні ВР у закритому режимі підтримала законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької областей та про звільнення від кримінальної відповідальності учасників збройних формувань на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко поступився Путіну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути