Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2014 19:18

Порошенко попередив депутатів про розпуск Ради

Порошенко попередив депутатів про розпуск Ради
Петро Порошенко Фото: news.bigmir.net

Президент України Петро Порошенко провів консультації з керівниками фракцій та груп Верховної Ради у зв'язку з достроковим припиненням повноважень парламенту. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко відзначив, що протягом місяця після припинення існування коаліції у Верховній Раді не було сформовано нової, тому згідно Конституції є право достроково припинити повноваження парламенту. Президент наголосив, що час, відведений Конституцією на формування нової коаліції, спливає 24 серпня. Рішення про припинення повноважень Верховної Ради VII-го скликання не означатиме, що Верховна Рада припиняє роботу, зазначив Порошенко.

Глава держави підкреслив, що існує надзвичайна важливість розгляду низки питань, перш за все – ратифікації у вересні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Я сподіваюся на активну роботу та швидку ратифікацію з тим, щоб вже у вересні ратифікаційні грамоти були передані до Європейської Комісії в Брюссель", - сказав президент.

Глава держави також зауважив на необхідності продовження бюджетного процесу, зокрема, внесення змін до бюджету 2014 року та затвердження бюджету на 2015 рік.

Президент також висловив сподівання, що депутати повернуться до розгляду виборчого законодавства, акцентувавши увагу на пропорційній моделі виборів за відкритими списками. Серед технічних виборчих питань глава держави відзначив необхідність розгляду питання про зміну меж виборчих округів на території Донецької та Луганської областей з тим, щоб "захистити волевиявлення громадян".

Президент також закликав народних обранців "в умовах великих навантажень на бюджет скоротити видатки на виборчу кампанію". Порошенко назвав першочерговим пріоритетом забезпечення прозорого відкритого виборчого процесу з рівними правами для виборців.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко попередив депутатів про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути